İyi ki varsın Türkiye

İyi ki varsın ; Fikret Öztürk

Anadolu Coğrafyasının kültür ,tarih ve medeniyetler şehri Gaziantep iline bağlı Nizip ilçesinde 1949 yılında dünyaya geldi. O yıllar da Dünya savaşları yeni bitmiş,ülkemiz yeni bir süreçte ekonomisini kazanmak adına yatırımlara önderlik yapan bir ulus da zorluklar peşi sıra gelmekte idi. Orta halli bir ailenin mensubu olması sebebi ile ilk öğretimini Nizip ‘de tamamlayıp ,hayata atılmanın gayretini, Yatılı Öğretmen Okulu sınavını kazanarak, Haruniye İlk öğretmen Okulu’na girerek başardı. Çalışkan olma sevdası kendisini önce İzmir Bornova Yüksek Öğretmen Okulu , sonrasında İstanbul Çapa Yüksek Öğretmen Okulu sayfalarını peşi sıra getirdi.

Başarıların mükafatını; 4 yıllık fakülteyi 3 yılda bitirip, Mersin Eğitim enstitüsünde Öğretim görevlisi olarak görev yapması ile taçlandırdı.

Nurten Öztürk ile evlendi ve üç çocuk sahibi olan Fikret Bey; 1980 li yıllara  gelindiğinde.işte ne oldu ise o zaman oldu. O ticarete atılmayı hedef tayin etti. Ve Öztürkler Petrol Limited Şirketi’ni kurarak .Ülkenin;endüstriyel satışlar anlamında en büyük Madeni yağ ve Akaryakıt Distribütörü oldu.

1992 yılında OPET Petrolcülük A.Ş. yi kurduğunda ,ilerleyen yıllar için bir basamak olacağını biliyor ve hedefliyordu. Şirket merkezini Mersin den İstanbul ‘a taşıyor ve  OPET ‘in  bir Dünya markası olacağını hedefliyordu

2002 yılına gelindi.Koç Holding Enerji Grubu’nun yüzde 50’sine ortak olduğu OPET, şirketler Grup olarak çalışmalarına devam etti.

Türkiye de enerji sektörünün duayenleri arasında kendisini gururla İftihar ile takip ediyoruz.

Ülkemize ; enerji grubunda özellikle Akaryakıt istasyon işletmelerine getirdiği hizmet kalitesi,Akaryakıt Bayilik sistemlerine getirdiği kaliteli hizmet anlayışı ,ve en önemlisi OPET  AŞ ‘yi bir Dünya markası yapmasından dolayı

İyi Ki varsın Fikret Öztürk diyoruz.

Saygılarımızla

Levent Kandemir

 

 

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Ekim 2017
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
seers cmp badge