Güncel Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çad’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç Afrika ülkesini kapsayan ziyaretinin ikinci durağı olan Çad’ın başkenti Encemine’de Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi tarafından resmî törenle karşılandı.

Encemine Uluslararası Havalimanı’ndaki karşılama töreninde Çad Dışişleri Bakanı Muhammed Zene Şerif, Türkiye’nin Encemine Büyükelçisi Erdal Sabri Ergen ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Türkiye ve Çad millî marşlarının çalındığı resmî törende, tören kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çad Cumhurbaşkanı Debi ile ülke heyetlerini takdimlerinin ardından el sıkışarak basın mensuplarına görüntü verdi.

TÜRK KÖKENLİ ABEŞELERDEN SEVGİ GÖSTERİSİ

Törenin ardından Çad Cumhurbaşkanı Debi ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Çad Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanından çıkışında “Abeşe” olarak da bilinen ve tarihî geçmişleri Osmanlı Devleti’nin bölgede hüküm sürdüğü yıllara dayanan Türk kökenli Çadlılar tarafından coşkuyla karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak sevgi gösterisinde bulunan Abeşeleri makam aracından selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çad resmî ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan eşlik ediyor.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Aralık 2017
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
seers cmp badge