Güncel Türkiye

Emine Erdoğan: “AK Partili Kadınlar Dünya Tarihine Geçecek Büyük Zaferin Ortağıdır”

AK Parti İstanbul Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Siyasette Kadın Eli” temalı panelde konuşan Emine Erdoğan, AK Parti teşkilatının büyük hedeflere talip olduğunu belirterek, “Türkiye’yi kalkındırmaya, demokrasimizi güçlendirmeye, milletimizi yüceltmeye baş koyduk. Kendi kaderimizi milletimizin kaderi ile birleştirdik” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Siyasette Kadın Eli” temalı panele katıldı. Yenikapı Avrasya Kültür Merkezinde gerçekleşen panelde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da hazır bulundu. Emine Erdoğan panelde bir konuşma yaptı.

AK Parti teşkilatının büyük hedeflere talip olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, “Türkiye’yi kalkındırmaya, demokrasimizi güçlendirmeye, milletimizi yüceltmeye baş koyduk. Kendi kaderimizi milletimizin kaderi ile birleştirdik” dedi.

“SAYISI 5 MİLYONA YAKLAŞAN KADIN ÜYESİ OLAN BİR PARTİYİZ”

Parti kadın teşkilatı üyeleri olarak kapı kapı dolaşılan günleri duygulanarak hatırladığını ifade eden Emine Erdoğan, “Teşkilat olarak, imkânsızlıkların, çile ve zorlukların içinde çalışıp çabalıyor; ama aşkımızı, heyecan ve samimiyetimizi hiç yitirmiyorduk” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin 15 yılda girdiği 12 seçimden de zaferle çıktığına; 5 genel, 3 yerel seçim ile 3 referandumu ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığına işaret eden Emine Erdoğan, AK Partili kadınlara hitaben, “Sizler, dünya tarihine geçecek bu büyük zaferin ortağısınız” dedi ve bu başarılarda kadınların emeğine vurgu yaptı. Emine Erdoğan, “Seslerini hiç duymadığımız, yüzlerini hiç görmediğimiz ama dualı nefeslerini hep arkamızda hissettiğimiz nice kardeşim var. Yaslandığımız yer, onların çelik gibi sağlam yürekleridir. Onlar sayesinde büyüdük, güçlendik. Zor geçitleri onların dualarıyla aştık” ifadelerini kullandı.

15 yıllık tecrübenin AK Parti teşkilatlarına yüklediği sorumluluğa değinen Emine Erdoğan, millete hizmet yolunda her zaman en iyiye odaklanmak gerektiğini söyledi. Kadınların her alanda var olmasının önemli olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, 5 milyona yaklaşan kadın üyesiyle, bu teşkilat yapısının dünyada benzeri olmadığını kaydetti.

TOGEMDER’İN “BİR UMUT, BİR UFUK” PROJESİ

Emine Erdoğan daha sonra Ümraniye’de bulunan Mehmet Akif Kültür Merkezine geçerek Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) tarafından düzenlenen “Bir Umut, Bir Ufuk” adlı proje kapsamında düzenlenen programa katıldı.

Suriyeli kadınlara mesleki eğitim, psikolojik destek ve istihdam imkânı sunmayı hedefleyen ve bin Suriyeli kadına Türkçe’nin yanı sıra mesleki kurs verilmesini planlayan proje kapsamında düzenlenen programda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Emine Erdoğan’a eşlik etti.

“ÇOCUKLARIN SEVGİ, ŞEFKAT VE EĞİTİMLE BÜYÜDÜĞÜ TOPLUMDA GELECEK DE AYDINLIK OLACAKTIR”

İlk olarak Sultanbeyli, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinde, daha sonra tüm İstanbul’a gerçekleştirilecek proje kapsamında düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Emine Erdoğan, yaklaşık 6 yıldır Türkiye ve Suriyeliler arasında bir kardeşlik örneğinin yaşandığını, dünyada benzerine rastlanmayacak bir dayanışmanın gösterildiğini söyledi.

“Biraz gayretle, farklılıklarımızı aynı potada eritip birlikte yaşamanın şartlarını oluşturabiliriz, Suriyeli kardeşlerimizin yükünü hafifletebiliriz” diyen Emine Erdoğan, TOGEMDER’in başlattığı projenin bu anlamda önemli bir adım olduğunu belirtti.

Proje kapsamında Suriyeli kadınların alacağı Türkçe eğitimin, istihdam imkanını artıracağına işaret eden Emine Erdoğan, verilecek mesleki eğitimlerin de onların ve çocuklarının geleceklerini iyileştireceğini, aynı zamanda kendilerine bir terapi sağlayacağını dile getirdi.

“Çocukların sevgiyle, şefkatle, eğitimle büyüdüğü bir toplumda gelecek de aydınlık olacaktır” diyen Emine Erdoğan sözlerini, “Bir Umut, Bir Ufuk” adlı projenin hayırlı neticeler getirmesini dileyerek ve projeye emek verenleri tebrik ederek tamamladı.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Aralık 2017
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
seers cmp badge