DÜNYA Güncel Türkiye

Şehitlerimize son veda Türkiye kahramanlarını uğurluyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Uzman Çavuş Emre Baysal’ın cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’de Suriye rejim unsurlarının hava saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Emre Baysal’ın, Pendik’te 15 Temmuz Şehitler Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Şehit Emre Baysal’ın annesi Nuran Baysal ve babası Uğur Baysal’a taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin kardeşleri Yunus, Rahim ve Sahra Nur Baysal ile de ilgilendi.

İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından cemaate hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Emre Baysal’a Allah’tan rahmet dileyerek şehitlerin Hazreti Muhammed’e komşu olduğunu söyledi.

“Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz” ayetini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Şimdi sanduka işte Emre kardeşimiz bize bu hâliyle sesleniyor ve bizler de şu anda vatanı için, Allah yolunda bu mücadeleyi verirken şehit olan Emre evladımıza, kardeşimize sizler de şahadetinizi en gür sedayla yaptınız. Buna ihtiyacı yok, fakat bu bir Müslüman olarak bizim sadece buradaki kalbi selimle, aklıselimle ortaya koyduğumuz bir ifade. Biz şimdi onu işte ulu makama uğurluyoruz. Şu anda Suriye’de, belki Libya’da, belki çok daha farklı yerlerde geçmişte tarihte nasıl bu mücadeleyi vermişsek bundan sonra da yine aynı mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Şunu bilmemiz lazım ki; şehitler tepesi hiçbir zaman boş değildir, boş kalmayacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı’nın “Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan, şühedâ! / Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda, /  Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ” mısralarını okuyarak, “İşte bu anlayışla bunu söyledi. Onun için bu topraklar sıktığınız zaman şüheda fışkıracak topraklardır. Bu topraklar sıradan topraklar değil, yoksa arazi olur. Ama şehit kanlarıyla yoğrulduğu zaman, işte o şühedanın fışkırdığı toprak olur” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Emre Baysal için Fatiha okuyarak konuşmasını bitirdi

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Mart 2020
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
seers cmp badge