DÜNYA Güncel İyi ki varsın Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşımızdaki senaryonun asıl hedefi Suriye değil, Türkiye’dir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul milletvekili buluşması programında yaptığı konuşmada, “Karşımızdaki senaryonun asıl hedefi Suriye değil, Türkiye’dir. Suriye’de istediklerini alanlar, namluları hemen Türkiye’ye çevirecektir. Bugün Suriye’yi fiilen üçe bölenlerin Türkiye’nin bütünlüğüne saygı göstereceğini düşünmek gafletten öte bir durumdur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen İstanbul milletvekilleri buluşması programına katılarak bir konuşma yaptı.

“SURİYE MESELESİ, TÜRKİYE İÇİN ASLA BİR MACERA VEYA SINIRLARINI GENİŞLETME ÇABASI DEĞİLDİR”

Konuşmasının başında, “Türkiye’nin, bugünü ve geleceği bakımından hayati ehemmiyete sahip mücadele yürüttüğü bir dönemde burada yapacağımız istişarelerin önemli olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye meselesi, Türkiye için asla bir macera veya sınırlarını genişletme çabası değildir. Maalesef, gerek siyasette, gerek medyada, gerek diğer çeşitli platformlarda ülkemizin Suriye’de yürüttüğü mücadelenin anlamını hâlâ kavramayanlar bulunduğunu üzüntüyle görüyoruz” diye ekledi.

“Suriye sahasında verdiğimiz mücadelede, bölgede etkinlik gösteren güçlerle diplomasiyi ve diyalogu sürdürmeye özel ehemmiyet verdik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ne kadar bize verilen sözlerin çoğu tutulmamış olsa da bu yolu açık tutmak için özel gayret gösterdik. İdlib meselesi ise, ülkemizi farklı bir şekilde köşeye sıkıştırmak ve diğer kazanımlarımızı elimizden almak için özellikle kurgulanan, kışkırtılan bir konu olarak önümüze geldi.”

Meseleyi sadece İdlib parantezinde değerlendirmenin yanıltıcı olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada asıl bakılması gereken Türkiye’nin bir bütün olarak Suriye politikasıdır. Şayet biz bugün Suriye sınırlarımızı terör örgütlerinden arındırmazsak yarın karşılaşacağımız manzara açıkça ortadadır. Bugün Kamışlı’da, Resulayn’da, Telabyad’da, Aynelarab’da, Cerablus’da, Münbiç’te, Elbab’da, İdlib’de vermediğimiz savaşı, yarın Şırnak’ta, Mardin’de, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te, Hatay’da, vermek zorunda kalırız. Çünkü karşımızdaki senaryonun asıl hedefi Suriye değil, Türkiye’dir. Suriye’de istediklerini alanlar, namluları hemen Türkiye’ye çevirecektir. Bugün Suriye’yi fiilen üçe bölenlerin Türkiye’nin bütünlüğüne saygı göstereceğini düşünmek gafletten öte bir durumdur” açıklamasında bulundu.

Enerji petrol medya Ceo – Mehmet Ali setencioğlu,

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Mart 2020
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
seers cmp badge