Güncel Türkiye

GGYD ’nin 36’ncı İş’te Fırsat Toplantısı düzenlendi

Türk savunma sanayinin duayen isimlerinden Faruk Yarman, savunma sanayinin Başkenti Ankara’da genç girişimcilere seslendi, “Savunma sanayimizin bugüne kadar biriktirdiği nitelikli kadrolar ve süreçler erimeye başladı, strateji değiştirmemiz şart” dedi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD)’nin 36’ncısını düzenlediği İş’te Fırsat Toplantısı, Başkentli genç girişimciler için yeni fırsatların kapısını aralarken, Türk savunma sanayinin en önemli isimlerinden Dr. Faruk Yarman’ın tecrübe paylaşımı büyük ilgi gördü. Toplantının açılış konuşmasını yapan GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu, konkordato ilan eden şirket sayısındaki artışa dikkat çekerek, “Bu sistem doğru uygulandığında biraz nefes almak isteyen işletmeler için iyi bir fırsattır. Ancak suistimal edildiğinde sayısız mağdur yaratmaktadır. Bizim beklentimiz ölçülü ve doğru uygulanabilir bir sistem haline gelmesi için gerekli tedbirlerin alınmasıdır” dedi.

“Çözüm geçici tedbirler değil, radikal önlemlerdir”

GGYD Başkanı Allıoğlu; bugünkü ekonomik koşullar iyileştirilmediği sürece konkordato ilanının önüne geçmenin mümkün olmadığını da söyledi. Nezih Allıoğlu, “2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kadar tablo biraz yumuşatılmaya çalışılsa da sıkıntılar seçim sonrası artacak sürecek gibi durmaktadır. Zira banka kredilerindeki daralma sürmekte, devlet bankalarının desteği yetersiz kalmaktadır. Çözüm geçici tedbirler değil, radikal önlemlerdir” diye konuştu. GGYD’nin İş’te Fırsat Toplantısı’na konuşmacı olarak katılan Havelsan eski Genel Müdürü ve Savronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Yarman da hem girişimcilik, hem de Türk savunma sanayine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı süreci gördü

Savunma sanayinin başkenti Ankara’da, genç girişimcilerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Dr. Yarman, önemli uyarılarda bulundu. Son yarım asırda zirveye çıkan Türk savunma sanayinin bugüne kadar biriktirdiği kadrolar ve süreçlerin zaman içinde tasfiye olmaya başladığını söyleyen Faruk Yarman, şöyle devam etti:
“Sayın Cumhurbaşkanı ‘beyin göçünü tersine çevirmemiz lazım’ dedi. Yani aslında devlet en yüksek düzeyde bu sürecin ters dönmekte olduğunu görüyor. Türk savunma sanayinin en büyük özelliği nitelikli iş gücüne ihtiyaç gösteriyor olması. Nitelikli iş gücü de yumurta gibidir, çok kolay kırılır. Kırıldığında eski haline getiremezsiniz. Benim en büyük endişem, Türk savunma sanayinde önümüzdeki dönemlerde nitelikli personelin ve şirketlerin on yıllarda oturmuş olduğu süreçlerin yıkılması. Her şirkette, her sektörde olduğu gibi savunma sanayinde de kırılma noktasındayız. Şimdi burada strateji değiştirmezsek savunma sanayi aşağı gider. Değiştirirsek yukarı çıkar. Eskiyi değiştiriyorsanız yerine daha iyisini koyuyor olmanız gerekir. Yeni vizyonlar yeni stratajileri, yeni strajtiler yeni süreçleri, yeni süreçler de yeni yapıları getirecektir…”

M.Nezih ALLIOĞLU,Ali ODABAŞI ,Mehtap BUDAK,Gürbüz BEKİŞ,Cemal TEKİN,Ünsal TURGAY,Elif UFLUOĞLU,Sibel YÜCEL,H. Bahadır Kelemcisoy,Volkan Memduh GÜLTEKİN,
Reyhan SÜNGER,Orçun ÖZBAŞI,Çağatayhan ACİ,İsmail GEMİŞ,Arda ALKAN,Güray İÇYAR,Görkem GÖKÇEN,Yücel Ahmet ÖZAY,Tahir HAYTOĞLU,

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Kasım 2018
P S Ç P C C P
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
seers cmp badge