Güncel Türkiye

KİBAR HOLDİNG GELECEĞE HAZIRLANIYOR

KİBAR HOLDİNG 45. YILINDA “BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ” DİYEREK GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Kibar Holding 45. yılını kutladığı bugünlerde gelecek planlarını da hazırladı. Metal, otomotiv, ambalaj, yapı malzemeleri, gayrimenkul, lojistik, enerji, gıda ve hizmet sektörlerinde bünyesindeki 22 şirketiyle faaliyet gösteren Kibar Holding, yeni dönemde büyüme, yatırım, risk yönetimi, operasyonel mükemmellik ve teknoloji unsurlarına önem verecek.

Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Kibar Holding’in 45. Yılında, gazeteci Cüneyt Özdemir’in moderatörlüğünde “Biz Birlikte Güçlüyüz” mottosuyla düzenlenen Kibar Holding Yönetim Toplantısı’nda ilk sözü Kibar Holding’in Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kibar aldı. Duygusal bir konuşma yapan Asım Kibar, her türlü fedakârlıkla holding değerlerine sahip çıkan çalışanlara teşekkür etti.

“Her alanda kurumsallaşma çalışmamız tamamlandı”

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise grup ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurum olarak büyük bir dönüşüm ve değişim süreci yaşadıklarını vurgulayan Ali Kibar, “Her alanda kurumsallaşma çalışmalarımızı tamamladığımız sürecin neticelerini de almaya başladık. Bizler bugüne kadar yakaladığımız başarılarımızı yeniden yapılanma ve kurumsallaşma çalışmalarımızın bir sonucu olarak görmekteyiz” dedi. Artık bu sürecin sürdürülebilir kılınması gerektiğini ifade eden Ali Kibar, “Karlı bir büyüme için tüm kaynaklarımızı etkin kullanmamız ve dijitalleşme çağının getirilerini hızlı bir şekilde iş alanlarımıza entegre etmemiz gereken bir döneme girmiş bulunmaktayız. Bu dönem büyümeyi sağlıklı yönetebilen, tüm taktiksel kararları zamanlı alabilen, riskleri zamanında görebilen ve stratejileri daha etkin uygulayabilen yöntemlerle çalışmayı kaçınılmaz kılmaktadır” dedi.

“Bize düşen görev grubumuzu geleceğe hazırlamak”

Kibar Holding CEO’su Dr.Tamer Saka ise, 2017 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, sonraki yıllar için belirlenen hedeflerden söz etti. Kibar Holding’de geçmişin mirası üzerinden oluşmuş önemli bir değer olduğunu kaydeden Dr.Tamer Saka, “Bize düşen görev yeni dönemde grubumuzun geleceğini hazırlamak. Yeni dönemde büyüme, yatırım, risk yönetimi, operasyonel mükemmellik ve teknoloji unsurlarına önem vereceğiz. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Büyüme de bizim için çok önemli. Bu anlamda yurt dışını da gözlüyoruz. Risk yönetimi önümüzdeki dönemde başarı ve başarısızlık noktasında bakılacak en önemli faktör olacak. Riski doğru yönetmeliyiz. Operasyonellerimizi etkinleştirme ve verimliliği arttırmak hep önceliğimiz arasında. Son olarak teknolojik gelişmeleri takip ederek Endüstri 4.0 alanında yapacağımız çalışmalar da bizim önümüzdeki dönemde önem vereceğimiz en önemli unsunlar arasında” şeklinde konuştu.

Yönetim Toplantısında ayrıca Prof. Dr. Erhan Erkut “Kurumsal Girişimcilik” temalı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı sonrası grupta 25, 30 ve 35. yıllarını dolduran çalışanların ödüllendirildiği gece ünlü sanatçı Candan Erçetin’in seslendirdiği şarkılarla son buldu.

Kibar Holding Hakkında

1984 yılında kurulan Kibar Holding, sanayiye ilk adımını 1972 yılında Kartal Sac İşletme Ünitesi ile atmıştır. 1985 yılında ise Türkiye’nin önde gelen birçok özel ve devlet sanayi kuruluşunun ihracatını ve bu kuruluşların hammadde gereksinimlerinin bir bölümünün ithalatını gerçekleştiren Kibar Dış Ticaret kurulmuştur. Kibar Grubu şirketlerinin yabancı ülkelerle olan ticari ilişkilerini yöneten şirket, bugün yıllık 1,5 milyon ton ticaret hacmi ile Türkiye’nin en büyük 10 ihracatçısı arasında yer almaktadır. Kibar Grubu metal, otomotiv, ambalaj, inşaat malzemeleri, gayrimenkul, lojistik, enerji, gıda ve hizmet sektörlerinde faaliyet göstermekte ve 22 şirketi bünyesinde barındırmaktadır. Kibar Holding kurulduğu günden itibaren istihdam yaratarak ve topluma dokunarak büyümesini gerçekleştirmiş; 2016 yılsonu itibariyle 7500’ü aşkın çalışanıyla, kombine cirosu 25 milyar TL seviyesine ulaşmıştır.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Ekim 2017
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
seers cmp badge