DÜNYA Gençler Güncel Türk yatırımcı Türkiye

ANKA III İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Türk Havacılık Uzay Sanayii -Dev Yatırımlar

Her şey Daha Güçlü Türkiye için

Türk Havacılık Uzay Sanayii, özgün olarak yerli imkanlarla geliştirdiği ANKA III İnsansız Hava Aracı projesinde önemli bir kilometre taşı daha geride kaldı. Türkiye’nin ilk dikey kuyruksuz Turbofan motorlu İHA’sı olan ANKA III ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

İnsansız Hava Araçları (IHA) ailesinin 3. Üyesi olan ANKA III’ün ilk uçuşu 1 saat 10 dakika sürdü. 8 bin feet irtifaya ulaşan ANKA III 150 knot hıza ulaştı. 28 Aralık sabah saat 08.38’de pisten teker kesen ANKA III bu uçuşta pisti pas geçme testini de gerçekleştirdi. ANKA III’ün uçuşuna Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yerli imkanlarla geliştirilen HÜRKUŞ Temel Eğitim Uçağı ve ANKA İnsansız Hava Aracı eşlik etti.

Yeni nesil İHA sistemi olan ANKA III, keşif, gözetleme ve istihbarat; farklı hava-yer mühimmatları ile taarruz; hava-hava mühimmatları ile düşman helikopter, pervaneli uçak, İHA’larına angaje olarak av taraması; düşman RF yayımı yapan radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme; hava ve karada dost kuvvetlere himaye; sinyal ve haberleşme istihbarat; elektronik harp; diğer dost unsurlarla beraber operasyon ve haberleşme rölesi gibi bir çok görevi yerine getirebilecektir.

ANKA III sistemi, gövde içerisinde yer alan iki istasyonun her birinde 650 kg, kanat iç istasyonlarının her birinde 650 kg, dış istasyonlarının her birinde ise 100 kg mühimmat taşıyabilecek. Böylelikle, günümüzdeki insansız hava araçlarında en sık kullanılan mühimmatlardan, SOM-J, MK-82 ve SDB gibi büyük mühimmatlara kadar pek çok seçeneğin entegrasyonu sağlanabilecek.

Performans
Maksimum Seyir Hızı: 0.7 Mach
İrtifa Tabanı: 40.000 ft.
Faydalı Yük Kapasitesi: 1200 kg.
Havada Kalış: 10 saat

ANKA III’ün ilk uçuşu hakkında konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Hayırlı uğurlu olsun. Allah ülkemizi korusun şimdi gökyüzünde düşmanın göremediği ama düşmanını gören bir İHA’mız var artık. Allah bahtını açık etsin“ değerlendirmesinde bulundu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Hakkında
Türk Havacılık Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde 4 milyon metrekare açık, 710 bin metrekare kapalı alanda 6.153’ü mühendis toplam 16.000’i aşkın çalışanı ile hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer almaktadır.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Aralık 2023
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
seers cmp badge