DÜNYA Güncel İyi ki varsın Türkiye

İyi ki varsın Tuna COŞKUN

[15:01, 25.06.2020] Levent: Milattan Önce 3000 ‘ lere uzanan tarihi içerisinde Asurlar,persler,Medler,Makedonlar Emevler ,Selçuklular ve en son Osmanlı İmparatorluluğun ana yurdu ve bir çok uygarlıklara ev sahipliği yaparak bu kavimler mozaiğinin izlerini günümüze taşıyan, tarihi İpekyolu’nun üzerinde bulunması sebebiyle tarih boyunca önemli bir merkez olma özelliği taşımış ;Evliya Çelebi nin seyahatnamesinde Gümüş Şehri diye bahsettiği Harşit Çayı’nın oluşturduğu dar bir vadide kurulan, işletilmesi oldukça eski dönemlere kadar giden gümüş yataklarının varlığı kadar yer üstü kadar yer altı da güzel olan ,Cumhuriyetin ilanından sonra Vilayetlik statüsü kazanmış , ormanları dağları ,eski tarihi eserlerinin varlığı ile turizm mirası olan alt yapısı ile ekonomisini canlandırmaya çalışan özellikleri ile İnsanı dobra, çalışkan ve bir o kadar fedakar İlimiz GÜMÜŞHANE ..

İyi ki varsın yazı dizimizde bahse konu ve Tuna COŞKUN un ikamet ettiği ,iş hayatını sürdürdüğü yerleşim yerimiz; Evliya Çelebi Seyahatnamesinde yerleşim yerimizin isminin “Gel bize”den kaynaklandığı ifadeleri ile birlikte Türkiye’nin hemen tüm yörelerinden insanların yaşadığı Balkan, Kafkas, Kırım kökenli göçlerle tam bir kültür mozaiğine hâkim , sahip olduğu özellikleri ile dünyanın başlıca sanayi ve ticaret merkezleri arasında anılan Gebze ….

İyi ki varsın yazı Dizimizde yukarıda özelliklerinden bahsettiğim İlimiz Gümüşhane de doğup büyüyen ve halen Kocaeli “Gebze “ de iş hayatını sürdürmekte olan Sanayici ve İş insanı Tuna ÇOŞKUN dan bahsedeceğiz.

08.01.1977 yılında Gümüşhane de dünyaya gelen Tuna COŞKUN öğrenim yıllarını Gümüşhane merkezinde tamamladı.Ordu Üniversitesi Makine Bölümünden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Lojistik Bölümünde halen devam etmekte olup ..iş yaşamına statü gereği bölümü ile projeler üreterek iş hayatına atılım yapan Tuna COŞKUN Evli ve 2 çocuk Babasıdır.

Çevre teknolojileri konusunda faaliyet göstermek için 2004 yılında Coşkun arıtma sistemleri Tic.Ltd. Şti. sistemleri kurulmuş olan Firmanın Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Tuna COŞKUN . Coşkun Arıtım Sistemleri olarak sektöre kazandırdıkları birbirinden değerli teknolojik alanda bir çok PROJELER ile yurt dışı odaklı 15 Ülkeye ihracat yapmaktadırlar.

Projelerin çoğu insan odaklı olup,Kurulduğu günden bu güne değin müşteri odaklı çalışan başarıyı hedefleyen yurt içi ve yurt dışında saygın bir şirket olmayı başarmışlardır. Coşkun Arıtım Sistemleri tescilli markası olan BioCAS ile özellikle evsel nitelikli atık suların arıtılması konusunda ihtiyaçlara hızlı ve ekonomik çözümler sunmaktadırlar.

Coşkun arıtım sistemlerinin gerçekleştirdiği üretim kabiliyetleri içerisinde paket arıtmalar, endüstriyel atık su arıtma sistemleri, arıtma tesisleri için mekanik ekipmanlar ve içme suyu arıtma tesisleri vardır..

Tamamen katılımcı ve yeni fikirlere açık bir çalışma sistemi ile sektöre ve etkimizin olduğu herkese çevre teknolojileri konusunda yeniliklerde öncü olmak adına İstanbul’un Avrupa ve Asya yakalarını karayoluyla bağlayan Avrasya Tüneli Projesinde en önemli aşamasını 3,4 kilometre uzunluğundaki Boğaz Geçişinde; Firmaları , tüm etkin projeleri ile bu kapsamda yer almasını bilmişlerdir.
Ülkemizin Çanakkale ilinin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilmekte olan 2.023 metre orta açıklık uzunluğu ile dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını alacak olan ve aynı zamanda Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi’nin beşinci asma köprüsü projesinde Firmaları Coşkun Arıtım Sistemleri olarak yer almanın gururunu taşıyorlar.

Tuna COŞKUN ;
TOBB Azerbaycan –Türkmenistan –Özbekistan-Kazakistan İş konseyinde Türk Tarafında ..yer almakta birlikte ,Firmalarının Gebze Organize Sanayi bölgesinde üreteme,sanayiye ,istihdama yönelik faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel hayata, eğitime, çevreye, insana, ekonomik dinamizme ve sürdürülebilir değişime destek ve katkıda bulunmak adına GEBZE TİCARET ODASI Meclis üyeliği görevi ile birlikte -Gümüşhane -GÜSİAD –Üyeliği de mevcuttur.
Tuna Coşkun ..proje üreten,üretmiş olduğu prolejeleri iş dünyasına kazandıran,teknik anlamda donanımlı yapıya sahip bir iş insanı .karizmatik yapısı,güven telkin eden yaklaşımları ülke ekonomisinin menfaatlerini koruyan tutumuyla örnek bir kişilik. Kendisi Firmaları Coşkun Arıtım Sistemlerinin Genel Müdürlüğü kapsamında ısrarlı ve azimli tutumu sayesinde öncü girişimcilerden birisi olan ,ihracatın en zor yılarında bile Türk İhracatının ve İhracatcısının başarısı için yanında yer almış ve bu günlere kadar getirdikleri 15 ülke ye gerçekleştirdikleri İHRACAT’ larının yapı taşlarından birisi olmuştur.

Tuna ÇOŞKUN ifadelerinde ;

Kurumsal olan Firmamızda , yönetim, proje ve planlama yeterliliği gelişmiş profesyonel ekiplerin oluşturduğu bir yapıya sahibiz. Piyasa araştırmaları yapan, pazar ihtiyaçlarına göre mamul ve hizmet projeleri üreterek gerekli finans kaynaklarını sağlayan bir iş geliştirme ekibimiz var. Diyor .

Bu özverili çalışma ve gayretlerini, önümüzdeki dönemde gerçekleştirecekleri yatırım ve istihdam odaklı hem yurt içi hem de yurt dışı bir takım projelerin de Endüstri Sanayi alanındaki hamlelerinin sinyallerini vermektedir.

Doğup büyüdüğü memleketi Gümüşhane ye olan sevdası kesintisiz devam ediyor. Memleketini ziyaret etmeyi hiçbir zaman ihmal etmiyor. O memleketini .memleketinin insanı da bu yaşam sevdalısı ,iş adamı Tuna COŞKUN’a olan hayranlığını gizlemiyor.

Bütün bu yatırım, istihdam, çalışma azmi, kararlılık ve ortak akılla iş görme gibi vasıfları üzerinde toplayan TOBB Azerbaycan –Türkmenistan –Özbekistan İş konseyi ve aynı zamanda GEBZE ticaret Odası Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan ülkesine aşık memleketi olan Gümüşhane sevdalısı ,iş insanı vasfını üzerinde taşıyan ve yurt içerisinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği özverili çalışmaları ile Şirketlerini temsil kabiliyetine haiz ,yönetim tarzı, karakteristik duruşu, yardımsever tutumunun olmasının yanı sıra yaratıcılık özelliği ve bilge kişiliği ile

İyi ki varsın Tuna COŞKUN diyorum .

Levent KANDEMR

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Haziran 2020
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
seers cmp badge