ANKARA’NIN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ İÇİN ATAĞA GEÇİLDİ
Ankara’nın dijital dönüşümünü desteklemek ve Sanayi 4.0’a geçişini kolaylaştırmak amacıyla Ankara Sanayi 4.0 Hazırlıkları Yerel İzleme Grubu Kurulması (Ankara Sanayi 4.0) Projesi hayata geçiriliyor. Sanayi 4.0 ile ilgili yerel dönüşüme ivme kazandırılmasına ve yerel ihtiyaçlara cevap verecek çözümlerin yaratılmasına katkı sağlayacak proje, ülkede ilk olması açısından önem taşıyor.
Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Sivil Toplum Destek Programı kapsamında fonlanan ve Teknoloji, Araştırma-Geliştirme, Bilim ve İnovasyon Derneği (TABİD) tarafından hayata geçirilen projenin açılış toplantısı, Ankara Sanayi Odası (ASO)’nda gerçekleştirildi. İlginin yoğun olduğu toplantıya, önemli kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan TABİD Başkanı Nuray Başar, teknolojik gelişmeler ve dijitalleşmeyle birlikte küresel anlamda rekabet şartlarının değiştiğini anlattı. Türkiye sanayisinin müthiş bir potansiyele sahip olduğunu belirten Başar, sektörün küresel rekabete hazır olması gerektiğini kaydetti.
Bu bağlamda yeni politikaların geliştirilmesi ve dijital dönüşümün gerçekleştirilmesinin önem arz ettiğini söyleyen Başar, “Sanayide önemli bir yeri olan Ankara, 4.Sanayi Devrimine uygun olarak; sanayici, yazılımcı ve sivil toplum kuruluşlarıyla bu köklü değişimin gerçekleştirilmesinde örnek olmalıdır” dedi. Sanayiciler olarak, dijital dönüşümün gerisinde kalamayacaklarını belirten Başar, projelerinin bu dönüşüme katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi. Başar, projenin Türkiye’de yaygınlaşarak fayda sağlamasının ise en büyük temennileri olduğunu ifade etti.
ASO OLARAK DESTEĞE HAZIRIZ
Projeye dahil olan ASO Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç ise, projenin ülke sanayisinin orta, orta yüksek ve yüksek ileri teknoloji ürünlerinde Afro-Avrasya’nın tasarım üssü olması vizyonuna katkıda bulunacağını dile getirdi. Projenin, Türk sanayisinin dijital dönüşüm politikasının da gerçekleşmesine büyük destek vereceğini kaydeden Ardıç, ASO olarak proje kapsamında her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.
Toplantıya katılım gösteren Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür V. Bülent Özcan da projenin öneminden bahsetti. Projeye 63 bin Avro’luk bir destek verildiğini söyleyen Özcan, projenin özellikle Sanayi 4.0 alanında
kapasitenin güçlenmesi, kamuoyunda daha iyi bir algı yaratılması ve paydaşlar tarafından öğrenilmesi açısından da önemli olduğunu anlattı. ASO’nun projeye destek vermesini önemsediklerini dile getiren Özcan, sanayinin desteği olmadan Sanayi 4.0’ı yerleştirmenin mümkün olmayacağını vurguladı.