Güncel Türkiye

Emine Erdoğan, Güney Afrika’da Maarif Vakfı Ofisi’nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine refakatle Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg şehrinde bulunan eşi Emine Erdoğan, Houghton İslam Akademisi’nde TİKA tarafından yapılan kütüphane ile Maarif Vakfı’nın Güney Afrika Merkez Ofisi’nin açılışlarını gerçekleştirdi.

Emine Erdoğan, Türkçe dersinin de müfredatın da yer aldığı ve 350’ye yakın öğrencinin eğitim gördüğü Houghton İslam Akademisi’nde TİKA tarafından yapılan kütüphane açılışında yaptığı konuşmada, Güney Afrika-Türkiye dostluğunu güçlendirecek bu girişimin geleceğe armağan olduğunu söyledi.

19.yy’a kadar uzanan tarihsel ilişkilerin ışığında bu kurumdan yetişecek öğrencilerin, geleceğin dünyasını şekillendireceğini ifade eden Emine Erdoğan, açılışını gerçekleştirdiği kütüphanede incelemelerde bulundu ve öğrencilere hediyeler verdi. Okul yönetimi ise katılımı ve Türkiye’nin katkıları dolayısıyla Emine Erdoğan’a teşekkür etti.

“MAARİF VAKFI; TEMİZ BİR AKLIN, SAHİH BİR KALBİN ÜRÜNÜ VE EN ÖNEMLİSİ GÜVENİN ADRESİDİR”

Emine Erdoğan, Johannesburg’taki temasları kapsamında ayrıca, Maarif Vakfı’nın Güney Afrika Merkez Ofisi’nin açılışını da yaptı. Emine Erdoğan, açılışta yaptığı kısa konuşmada, Maarif Vakfı’nın; temiz bir aklın, sahih bir kalbin ürünü ve en önemlisi güvenin adresi olduğunu dile getirdi.

Maarif Vakfı Merkez Ofisi’nin açılışında; Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve eşi Şule Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun eşi Hülya Çavuşoğlu, Maarif Başkanı Prof. Birol Akgün, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, DEİK Başkanı Nail Olpak, TİM Başkanı İsmail Gülle ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun da hazır bulundu.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Temmuz 2018
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
seers cmp badge