İyi ki varsın Türkiye

İyi ki varsın ; LEYLA ALATON

1961 yılında İstanbul ‘ Dünyaya geldi.. babası işadamı İshak Alaton olup , Ailenin ilk çocuğu. İlkokulu Şişli Terakki, ortaokulu Saint Pulcheire, liseyi Notre Dame de Sion’da okudu. ABD’de New Jersey Fair Laigh Dickinson Univercity’nin İşletme Bölümü’nü tamamladı. Newyork Unıvercity’de Sosyal Bilimler Endüstri Psikolojisi dalında master yaptı. Amerika da öğrenim gördüğü yıllarda ,elinde kemer ile pazara doğru çıkıp bunu bir hayat felsefesi kabul edip piyasa da satış yapması , onun ticaret e başlamasının , ilk temellerini oluşturdu , Bu hırs ve azim onu 2 yıl sonra bu ülkede , ticaretin zirvesine yerleştirdi.

Amerika Birleşik Devletlerinde başlayan moda rüzgarı 1986 yılında Türkiye ye döndü . Türkiye de saygın iş adamlarından Babası İshak ALATON’nun iş ortağı , Üzeyir Garih ‘ in yanında asistan olarak çalışmaya başladı. Bu birliktelik ,yoğun iş tepmosu,üstün zekası, 1989’da Alarko Şirketler Topluluğu Tanıtım Koordinatörü görevine gelmesine vesile oldu. Daha sonra, Alkent – Etiler Uyduşehir ve Alsit Villakent Projeleri Tanıtım ve Pazarlama işlerini yürüttü.. 1992 yılında, Milli Prodüktivite Merkezi tarafından “Yılın İş Kadını” seçildi. 1993 yılında, Davos Dünya Ekonomik Forumu bünyesinde ilk defa seçilen “Geleceğin Liderleri” arasında yer aldı. 1993 yılında, kendi şirketi olan Megatrend Halkla İlişkiler Danışmanlık Şirketini kuran Alaton, Aérospatiale, Alcatel gibi dünya devlerine danışmanlık yaptı. Halen Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olan Leyla Alaton, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olup Fransız Legion d’Honneur nişanı sahibidir. İki çocuk annesi olan Alaton İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Leyla ALATON Başta ;Türkiye Sanayici ve İş adamları Derneği –TÜSİAD olmak üzere ,Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev alan Alaton, GYİAD (Genç Yönetici ve İşadamları Derneği) Kurucu Üyeliği, GIF (Global İlişkiler Forumu) Üyeliği, New Museum, New York Leadership Council Üyeliği, Bir Dilek Tut (Make A Wish) Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Danışma Kurulu Üyeliği, Contemporary Art İstanbul Danışma Kurulu Üyeliği, WPO ( World Presidents’ Organization) Üyeliği ve “Cartier Dünya Kadın Girişimcilik Ödülü” jüri üyeliğini yürütüyor.Doğal Hayatı Koruma ,KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği). Leyla Alaton, Kadın hakları, kadının güçlenmesi, girişimcilik gibi konularda televizyon programlarında, çeşitli dernek, vakıf ve organizasyonlarda aranan aktif bir kişidir .İPRA vs. gibi bir çok sivil toplum Kuruluşunun kurulmasında öncü olan Leyla ALATON;

” Sosyal çevrede yönetim tarzı karakteristik duruş sergilemesi ve yardımsever tutumu , iş yaşamındaki istahdama verdiği önem, yatırım ve yatırımcılara verdiği destek ile Türkiye de sevilen sayılan başarılı .aktif bir iş kadını olması sebebi ve Türkiye ‘ ye olan katkılarından dolayı .

İyi ki Varsın LEYLA ALATON diyor.

Çalışma hayatında başarı ve enerji dolu yarınlar temenni ediyoruz.

Sevgilerimle

Levent KANDEMİR

İletişim : 0.532.3418555

e-mail:leventkan-@hotmail.com

 

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Eylül 2017
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
seers cmp badge