Türkiye

Türkiye Çok Daha Büyük Adımları Atarak, Muasır Medeniyetler Seviyesinin Üstüne Çıkacak

Halk oylaması sonuçlarının ardından Huber Köşkü önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerle beraber yapacağımız çok iş var. Şunu bilesiniz ki bu bizim yola çıkışımızın ilk anı değil, biz şu anda zaten yoldaydık. Şimdi vites değiştirerek daha hızlı bir şekilde gideceğiz. Bunlar hep bize patinaj yaptırdılar. Artık Türkiye’nin kitabında Allah’ın izniyle patinaj olmayacak. Her alanda Türkiye çok daha önemli adımları, çok daha büyük adımları atmak üzere muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak, hiç endişeniz olmasın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasanın 18 maddesinin değişikliği için yapılan halk oylamasının ‘evet’ lehinde çıkmasının ardından, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

“YEDİ DÜVELİN SALDIRISINA RAĞMEN MİLLET DİK DURDU”

Oylama sonuçlarını takip ettiği Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü önünde toplanan vatandaşlara yaptığı konuşmasına “Gerçekten bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk” sözleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, adeta yedi düvelin saldırısına rağmen milletin dik durup bölünmediğini ve parçalanmadığını söyledi.

“Sizlerle beraber yapacağımız çok iş var. Şunu bilesiniz ki bu bizim yola çıkışımızın ilk anı değil, biz şu anda zaten yoldaydık. Şimdi vites değiştirerek daha hızlı bir şekilde gideceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar hep bize patinaj yaptırdılar. Artık Türkiye’nin kitabında Allah’ın izniyle patinaj olmayacak. Her alanda Türkiye çok daha önemli adımları, çok daha büyük adımları atmak üzere muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak, hiç endişeniz olmasın” ifadelerine yer verdi.

“BİZ PROJELERİMİZLE, UYGULAMALARIMIZLA KONUŞTUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Kardeşlerim, işte şurada bir saat içinde toplandınız. Bu ne muhabbettir, bu ne büyük bir aşktır, bu nasıl bir sevdadır. Bu millete hizmetkâr olmaktan daha büyük bir mutluluk olabilir mi? Biz hep söyledik, efendi olmaya değil bu millete hizmetkâr olmaya geldik. Bugüne kadar projesi olmayanlar bizim karşımızda konuştu; ama biz projelerimizle konuştuk, uygulamalarımızla konuştuk. Bundan sonra da projelerimizle yol almaya devam edeceğiz. Bugün çıkan neticeyle dikkat edin, dünya yüzde 50’lerle, yüzde 55’lerle, bazı yerlerde yüzde 35’lerle seçim yapıyor. Bakın biz bugün yüzde 86’yla bir seçim gerçekleştirdik, böyle bir katılım var mı? Ve bunun yüzde 51,5’ini ‘evet’ aldı. Şimdi bazı televizyonlarda, aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış ya, bu neticeyi küçümsemeye gayret edenler var. Boşuna uğraşmayın, atı alan Üsküdar’ı geçti, haberiniz yok.

“MİLLETE SOPA GÖSTERİLMEZ, GÖSTERENLER SANDIKTA CEVABINI ALDI”

Halk oylamasıyla gerçekleşen Anayasa değişikliği ile geçen sürece değinerek, komisyonda görüşülme sürecinde engellenmek istendiğini; ancak başarılamayıp değişikliklerin genel kurula geldiğini; AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin dayanışmasıyla 339 oyla Meclisten geçip milletin önüne geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti ve “Dik durdular, gruplarına sahip çıktılar ve böylece Meclis’ten geçti” dedi.

Milletin de görevini yerine getirdiğini ekleyen ve “Millete sopa gösterilmez, gösterenler cevabını sandıkta aldı mı?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’ye, Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne, Güneydoğu’da HÜDA-PAR’a gönül veren vatandaşlara da teşekkür etti.

“GÜNEYDOĞU’DA ÇOK CİDDİ BİR DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneydoğu’da çok ciddi bir değişim, dönüşüm yaşandığına dikkat çekerek, “İnşallah bundan sonrası daha da iyi olacak. Fakat bu demek değildir ki diğer siyasi partilere gönül verenlerden destek gelmedi, inanıyorum ki onlardan da geldi ve böylece bu neticeyi yakaladık. Ama şimdi bundan sonra dedim ya vites büyüteceğiz ve yola öyle devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Vatandaşların teröristlere yönelik idam talebini dile getiren tezahüratları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuyu hemen Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşeceğini kaydederek, “Meydanlarda hep bununla karşılaştım diyeceğim. Zaten Sayın Bahçeli ‘ben desteklerim’ dedi. Sayın Yıldırım aynı şekilde, fakat Kılıçdaroğlu da destekleyeceğini söylemişti. Eğer gerçekten destekler de önüme gelirse ben bunu onaylarım. Ha desteklemedi, o zaman yapacağımız şey ney? Bir halk oylaması da onun için yaparız, hiç endişe etmeyin” açıklamasında bulundu.

“15 TEMMUZ’DA ADETA BİR DİRİLİŞ DESTANI YAZDINIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıyerli vatandaşlara hitaben, “Bugüne kadar hakikaten dik durdunuz, siz 15 Temmuz’da adeta bir diriliş destanı yazdınız. Şu Borsa İstanbul’da şehidimiz oldu, gazilerimiz oldu; ama siz yılmadınız, kararlı bir şekilde yürüdünüz. Onun için Sarıyer hakikaten farklı bir diriliş hareketine imza attı” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama dün Sarıyer Meydanında ne dedim? Şu kalabalık bir işaret fişeğidir, anladınız mı ne demek istediğimi? Ona göre çok çalışacağız, çok çalışacağız ve işaret fişeğinin gereğini de halledeceğiz” diye ekledi.

“Ben bu muhabbetinize, bu sevginize gerçekten aynı karşılığı verememenin mahzuniyeti içerisindeyim” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini vatandaşlarla birlikte, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ vurgusunda bulunarak tamamladı.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Nisan 2017
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
seers cmp badge