Türkiye

Türkiye, Güvenlik Sorunlarıyla Birlikte Büyüyebileceğini İspat Etmiş Bir Ülkedir

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin açılış törenine, canlı yayında bağlanarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “29 yeni havalimanıyla, 81 vilayeti bulunan ülkemizde, 55 havalimanına sahip olduk. İstanbul’da hâlen inşası süren yeni havalimanımız, dünyanın en büyüğü olacaktır. Eğitimden sağlığa, enerjiden toplu konuta kadar diğer hizmet alanlarında da benzer başarılara imza attık. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda adım adım ilerliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu-Çankırı arasında yapımı tamamlanan, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin açılış törenine canlı ve görüntülü olarak bağlanarak katıldı. İstanbul Mabeyn Köşkünden yaptığı görüntülü katılımında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İç Anadolu ile Batı Karadeniz bölgelerini birbirine bağlayan tünelin, açılışına katılanlara hitaben bir konuşma yaptı.

Her biri yaklaşık 5,5 kilometrelik iki tünelle, Ilgaz Dağı’nın geçişini sağlayan tünelin, ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Karadeniz’i İç Anadolu’ya, oradan Türkiye’nin dört bir yanına bağlayan tünel sayesinde, Ilgaz Dağı’nın kesintisiz, güvenli ve konforlu bir yolculukla aşılabileceğini söyledi.

17 kilometrelik geçidin, zorlu mevsim şartlarında sık sık kapandığı için, vatandaşların mağdur olduğuna ve artık açılan bu tünelle Ilgaz Dağı’nın, 8 dakikada hava durumundan etkilenmeden geçilebileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 4 yılda tamamlanan projenin kazandırılmasında; başta Başbakan olmak üzere, bakanlar ve tüm emeği geçenleri tebrik etti.

“ILGAZ 15 TEMMUZ İSTİKLAL TÜNELİ, HİZMETE SUNULAN BÜYÜK PROJELERİN SON HALKASI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan,718 milyon lira yatırım bedeli olan tünelin, son aylarda tamamlanıp hizmete sunulan büyük projelerin son halkası olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Haziran ayında Osmangazi Köprüsüyle başladığımız, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneliyle sürdürdüğümüz açılışlarımıza, bugün Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tünelini ekliyoruz. Türkiye, 2002 yılında 83 karayolu tüneline sahipti. 14 yılda buna 189 yeni tünel daha ekledik. Kara, demir ve şehir içi tünellerinin toplamında bu sayı 393’e çıkıyor. Bölünmüş yol uzunluğumuzu, 6 bin 100 kilometreden, 18 bin 300 kilometre ilaveyle, yaklaşık 25 bin kilometreye ulaştırdık. Ülkemizi yüksek hızlı tren hatlarıyla tanıştırdık, şu anda bin 213 kilometredeyiz ve yeni hatların inşası hızla devam ediyor. 29 yeni havalimanıyla, 81 vilayeti bulunan ülkemizde 55 havalimanına sahip olduk. İstanbul’da hâlen inşası süren yeni havalimanımız, dünyanın en büyüğü olacaktır. Eğitimden sağlığa, enerjiden toplu konuta kadar diğer hizmet alanlarında da benzer başarılara imza attık. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda adım adım ilerliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, Avrupa hesaplama sistemine geçmesiyle birlikte, millî gelirden büyümeye kadar pek çok alanda, aslında çok daha ileri bir seviyede olduğunun ortaya çıktığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Size şimdi bir müjde daha veriyorum; OECD, Türkiye’nin de içinde yer aldığı 8 devletin, orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtiğini açıkladı” açıklamasında bulundu.

“2023 HEDEFLERİMİZE ULAŞMAMIZI KİMSE ENGELLEYEMEYECEK”

Türkiye’nin sıkıntılarının olduğunu, sınırları içinde ve dışında adeta yeni bir istiklal harbi verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, “15 Temmuz ihanetini unutmadık, burada verdiğimiz kayıpları unutmadık, şehitlerimizi gazilerimizi unutmadık. Terörle mücadelede yaptığımız fedakârlıkları unutmadık. Ama bütün bunlar, ülkemizin aynı zamanda gelişmeye, kalkınmaya, büyümeye devam ettiği gerçeğini de ortadan kaldırmıyor. Türkiye, güvenlik sorunlarıyla birlikte büyüyebileceğini ispat etmiş bir ülkedir. Esasen, terör saldırılarının ekonomik saldırılarla desteklenmesinin sebebi, işte bu başarıdır. Allah’ın izniyle, 2023 hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemeyecek” açıklamalarıyla devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, 15 Temmuz şehitlerine, terörle mücadele şehitlerine ve El Bab’ta verilen şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileğinde bulunarak, tüm gazilere şükranlarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Tünelimiz yollarımız aydınlık yarınlarımızın müjdecisi olsun” temennisiyle tamamladı.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Aralık 2016
P S Ç P C C P
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
seers cmp badge