Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan , Bize Kimse Diplomasi Dersi Vermesin

İzmir’in Tire ilçesinde, SÜTAŞ’ın Entegre Tesislerinin açılış töreni öncesi vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki gelişmelere değinerek “Bize kimse diplomasi dersi vermesin, biz dersimizi iyi biliyoruz. Ve bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Zira bize dokunan hesabını iyi yapsın, dersini iyi alır. Canımız acıyor, farkındayız, ama onlara da gereğini yaparız” dedi.

850 kişiye istihdam ve 8 bin aileye düzenli gelir elde etme imkânı sağlayacak olan tesisin Tire’de yapacağı olumlu katkıya değinen ve yatırımı gerçekleştiren firma sahiplerine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tire’nin böyle dev bir yatırım için seçilmiş olması manidardır” dedi.

“İSTEDİKLERİ KADAR TERÖR ESTİRSİNLER, BU MİLLETİ BÖLEMEYECEKLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan devamında şunları söyledi: “Bu çiftçimizin, bu hayvancılıkla uğraşan tüm vatandaşlarımın emeklerinin değerlendirilmesine yönelik bir adımdır. Bundan dolayı hakikaten burada emeğin karşılığını bulmuş olması bizim için bir iftihar vesilesidir.”

Terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin devam edeceğini vurgulayan ve “İstedikleri kadar terör estirsinler, bu milleti bölemeyecekler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ve Kayseri’de gerçekleştirilen terör saldırılarında şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere şifa temennisinde bulundu.

“SİLAHLI KUVVETLERİMİZ, ÖZGÜR SURİYE ORDUSUYLA BİRLİKTE EL-BAB’DA ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR”

Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında El Bab’ta yürüttüğü operasyona da değinen ve operasyonda verilen şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek “Biz bir ölürüz bin diriliriz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Şimdi bazıları akıl veriyor, ‘bizim Suriye’de ne işimiz var, dünyayı biz mi kurtaracağız’ diyor. Bizim dünyayı kurtarmak diye bir derdimiz yok; ama benim Kilis’ime, benim Gaziantep’ime saldıranlarla hesabım var. Kardeşlerim, bunlar ne akılsız adam. Benim 56 vatandaşım Gaziantep’te şehit ediliyor; utanmadan, sıkılmadan ‘dünyayı mı biz mi kurtaracağız’ diyor. Ve biz sabır sabır sabır dedik, en sonunda girmek zorunda kaldık ve şu anda da işte El-Bab’a inmiş vaziyetteyiz, Silahlı Kuvvetlerimiz Özgür Suriye Ordusuyla birlikte orada çalışmaları sürdürüyor.”

“BİZE DOKUNAN HESABINI İYİ YAPSIN”

Kimi çevrelerden ‘bu işinin bir diplomatik yanının olması lazım’ şeklinde eleştiri yöneltildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Olmadığını kim söylüyor sana? Biz çevrede koalisyon güçleriyle beraberiz, çalışıyoruz, Rusya’yla aynı şekilde, İran’la aynı şekilde, bütün bunlarla görüşmek suretiyle bir taraftan da bunu yapıyoruz. Aynı şekilde Suudi Arabistan, aynı şekilde Katar, bütün bunlarla görüşerek bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize kimse diplomasi dersi vermesin, biz dersimizi iyi biliyoruz. Ve bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Zira bize dokunan hesabını iyi yapsın, dersini iyi alır. Canımız acıyor, farkındayız, ama onlara da gereğini yaparız” diye ekledi.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Aralık 2016
P S Ç P C C P
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
seers cmp badge