DÜNYA Güncel İyi ki varsın Türkiye

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

Çok çalışan, aslında çalışmakla beslenen, vizyoner, başarılı bir iş kadını; Aysu Yavuz.

İlk ve orta öğretimini Ankara’da tamamladı. Üniversitede Ekonomi okumasına rağmen, daha henüz üniversite yıllarında başlayan iş hayatı onu inşaat sektörüne yönlendirdi. Türkiye’de o dönem bir ilk olan cam tuğla ve cephe camları ithalatı ve uygulaması ile başlayan iş tecrübesi, gösterdiği başarı ile beraber genç yaşta ona çok fazla sorumluluk yükledi. Sektörün gerektirdiği teknik bilgiye sahip olabilmek adına, yurt içi ve yurt dışında birçok eğitimler aldı. Bu süreçte İstanbul’un birçok prestij projesinde yer alma fırsatı yakaladı.

PİMEKS GROUP’ un vizyonu hakkında bilgiler vermek gerekirse;

1993 senesinde eşi Haluk Tümer Yavuz’un kurduğu Pimeks PVC Doğrama sistemleri firmasının ardından, Aysu Yavuz çok severek çalıştığı Ay-Su Dış Ticaret firmasından ayrılarak 1994’te Pimeks Yapı Malzemeleri firmasını kurdu. Daha önce çalıştığı bu firmanın ithal ettiği ürünlerin bayiliğini alarak ilk girişimini hayata geçirirken, Pimeks şirketler grubuna ikinci halkayı eklemiş oldu. Geçen yıllar içerisinde alüminyum, çelik cephe ve doğrama sistemleri, paslanmaz çelik aksesuar ve korkuluk sistemleri ve güneş kırıcı sistemler üzerine kurdukları şirketlerin de gruba eklenmesi ile Pimeks Group bugünkü yapısına kavuştu. 1993 yılında küçük bir atölye ve az sayıda çalışan ile başlayan başarı hikayesi, bugün 40.000 m²fabrika alanında, Avrupa standartlarında imalat ve hizmet kalitesi ile dev projelere imza atan bir cephe markasına dönüştü.

İş ve hayat ortağı Haluk Tümer Yavuz ile kurdukları alüminyum, çelik, camlı cephe sistemlerinde yakalanan başarı ivmesi, Avrupa ve Türki Cumhuriyetlerde açılan şubeleri ve Dünya’nın farklı coğrafyalarında bitirdikleri prestij projeler ile kazanılan 28 yıllık tecrübe, Pimeks’ i Dünya’nın birçok yerinde sektörün aranılan cephe firmalarından birisi haline getirdi.

Büyük ve butik projeler olarak iki grupta yapılandırdığı organizasyonu ile sadece kule, havalimanı, otel, avm, iş ve yaşam merkezlerinin cephelerine değil, aynı zamanda butik villa ve kış bahçelerinin cephelerine de imza atan Pimeks Group ’un, devam eden ve yakın zamanda bitmiş projelerinden bazıları; İstanbul Galataport, İstanbul Modern, İstanbul AND Plaza, Zekeriyaköy Villaları, Ankara Atakule, Kuzu Effect, Maidan, Merkez Ankara ve Frankfurt’taki Alman Futbol Federasyonu Kompleksi’dir. Ayrıca grup şirketleri Dünya’nın birçok ülkesinde gerek projeler bitirerek gerekse bitmiş ürün ihraç ederek çalışmalarını sürdürmektedir.

Erkek egemen inşaat sektöründe, özellikle de cephe sektöründe, alışılagelmişin dışında başarılı bir kadın yönetici profili olarak tanıdığımız Aysu Yavuz, iş hayatındaki başarılarını özel hayatında da devam ettirmiştir. Ailesine duyduğu saygı ve değer ile iki kız evlat yetiştiren Yavuz, özverili yaşamını sosyal sorumluluk projelerine verdiği emek ile de sürdürmüştür.

ANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneğinin Başkanı olan Aysu Yavuz, başta kadın girişimciliğini arttırmak olmak üzere hayata geçirdikleri birçok projeden kendisini en etkileyen projelerin gençlere ve onların eğitimine ve kişisel gelişimine katkı sağlayan projeler olduğunu her daim dile getirmiştir. Ülke genelinde sosyal ve ekonomik ilerlemeye katkı sağlayacak en önemli konulardan birinin kadınların hak ettiği değerde ekonomiye katılması olduğunu savunan Yavuz, sadece kendi şirketlerinde değil, dernek faaliyetlerinde de kadın istihdamının arttırılmasına yönelik gayret göstermiştir.

TÜSİAD Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin de üyesi olan Aysu Yavuz, STK’ların önemine inanan ve görev almaktan kaçınmayan kişiliği ile sadece şirketleri için değil, ülke için katkı sağlayan önemli bir iş insanıdır.,

Biz enerji medyası olarak, iyi ki varsın yazı dizisini hazırlarken, sağlık, eğitim, Sivil Toplum Kuruluşları, Finans ve daha birçok kurum ve kuruluşlarda özellikle kadınlarımıza yönelik eğilimimizi ön plana çıkartmayı hedefledik ve bunu da başardık.

Kadınların çalışma hayatında var olmalarının toplumsal gelişmenin olmazsa olmazı olduğunun altını çiziyoruz. Kadınların iş gücüne katılımı, kendi sosyo-ekonomik durumlarını, ailelerini ve çevrelerini geliştirecek ve tüm toplumda etki yaratacak önemli bir değişim ve gelişimin öncüsü olacağın bilincini savunuyoruz. Türkiye’de kadın istihdamının dilimde iş gücüne katılım oranın, kadınların hak ettikleri seviyede olmadıklarını, kadınların iş gücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılmasının gerekliliğini ifade ediyoruz.

Sayın Aysu YAVUZ ‘un,
Ülkesine ve doğup büyüdüğü ve istihdam kaynaklarını seferber ettiği Ankara’ ya olan vefası, paha biçilemez bir kadın girişimcinin sahip olduğu vizyonu ve iş tecrübesi, başarılarına gıpta ve hayranlıkla baktığımız bir iş kadını olmasının yanı sıra, gücünün farkına vardığı andan itibaren hep yapıcı, pozitif yaklaşımı ile her daim etrafına yaymaya çalıştığı bilgi ve deneyimleri sebebiyle, sözlerimizin sonunda

İyi ki varsın AYSU YAVUZ diyoruz.

Levent KANDEMİR

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Mayıs 2020
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
seers cmp badge