DÜNYA Güncel Türkiye

Moğolistan Milli ve Silahlı Kuvvetler Günü Ankara’da kutlandı

Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan’ın ev sahipliğinde Moğolistan Milli ve Silahlı Kuvvetler Günü’nün yanı sıra Türkiye ile diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50’nci yıl dönümü dolayısıyla başkentte Sheraton Otel’de resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, ATO Başkanı Gürsel Baran, yanı sıra Ankara’da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, diplomat iş insanları davetliler ve gazeteciler katıldı..

Resepsiyon, Büyükelçi Radvan’ın konukları kapıda karşılamasının ardından iki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığımız ile Moğolistan Eğitim, Kültür, Bilim ve Spor Bakanlığı arasında kültürel iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla 2020’de bir Mutabakat Zaptı imzalanmasını öngörüyoruz. Çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.dedi.

Bakan Ersoy, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Moğolistan’ın, birbirine yakın ve birçok kez iç içe geçmiş tarihin mirasçıları olduğunu belirterek, “Ata yurda duyduğumuz derin muhabbetin içinde Moğolistan’ın hususi yeri vardır.” ifadesini kullandı.İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin gücünün, köklü geçmiş, karşılıklı güvene dayanan sağlam iş birliği ve yardımlaşmadan geldiğine , Türkiye uluslararası alanda Moğolistan’ın dünyaya entegrasyonunu her zaman desteklemekte, siyasi, ekonomik ve sosyal gelişiminde her türlü desteği sunmaktan büyük memnuniyet duymaktadır. dedi

Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan‘ da iki ülke arasındaki resmi ilişkiler 50 sene önce kurulmasına rağmen, tarihsel ve kültürel bağlar ile Moğol-Türk halkları arasındaki dostluğun çok daha eskiye dayandığını dile getirdi.

Moğolistan ile Türkiye arasındaki dostane ilişkiler ve iş birliği anlaşmasının 1995’te imzalandığını hatırlatan Ravdan, iki ülkenin 2004’ten beri kapsamlı ortaklık ilişkisi geliştirdiğinin altını çizdi.

Ravdan, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 300 milyon dolara ulaştırmayı hedeflediklerine işaret ederek, “Bu hedefimizi gerçekleştirmek için birçok imkan ve alanımız var. Bu nedenle geçen yıl Serbest Ticaret Anlaşması oluşturmanın olanaklarını araştırmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

Karşılıklı vizesiz seyahat ve Türk Hava Yolları’nın doğrudan uçuşlarının, turizmin gelişmesi için elverişli ortamı oluşturdu .dedi

Resepsiyon, Bakan Ersoy ve Büyükelçi Ravdan’ın kutlama pastasını kesmesinin ve yemek ikramının ardından sona erdi.

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu,

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Kasım 2019
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
seers cmp badge