Güncel Magazin Türkiye

KÜLTÜR DİPLOMASİSİ VE ŞİİR TİYATROSU: HEYECAN NAZLI VEZİROĞLU

Yazar-şair ve siyaset bilimi danışmanı Heyecan Nazlı VEZİROĞLU, 8 Şubat akşamında, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları’nın Tiyatro Salonunda, ‘Dilin Müziği’ adlı Şiir Tiyatrosunu gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu, Selim AKÇAHARMAN,Müzik Direktörlüğünü, Deniz Gökçe ERTAĞ ve Işık Tasarımını, Yılmaz ERTEKİN’ in yaptığı gecede, değerli konuklar arasında,Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı Jason HALE, GGYD Başkanı Nezih ALLIOĞLU ve üyeler, Yunanistan Elçiliğinden, Elçi- Müsteşar Konstantinos MAKRİYANNİS ve tiyatro tarihçisi , eski Mülkiyeli bürokrat Teoman YAZGAN,yayıncı Şahin ACAR, Bilkent Üniversitesinden akademisyen Barbara BLACKWELL GÜLEN ve MİLLİYET Gazetesinden Aydın HASAN,bulunmaktaydı.

Orijinal kendi şiirlerinden oluşan İngilizce ve Türkçe Şiir Tiyatrosu performansı ile,şiirlerini büyük ustalıkla, sahneye taşıdı. Yoğun yağmurlu bir akşam olmasına rağmen, salon doluydu ve seyirciler büyük bir keyifle izlediler…Adeta büyülenmişlerdi. . . Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, burs fonuna destek amaçlı düzenlenen bu gecede, salonda nefesler kesildi…Bambaşka diyarlara sürükledi bizleri…

“Sahnede devleşiyorsunuz,son derece profesyonel ve olağanüstü bir performans”. Meltem Nehir ÇAĞLAR.
Teoman YAZGAN, “Avrupa sahnelerinde bile, bu derece olağanüstü bir performansa az rastlanır.Bravo’ ,dedi.

‘Bu kadar yoğun duyguları, mükemmel bir biçimsellikle dile getirebilmek büyük ustalık, yazmak ve teatral olarak başarıyla canlandırmak. . .Kutluyorum.’ Muzaffer COŞKUN

‘Duygular arasında o kadar keskin geçişler yapabiliyorsunuz ki, bu harika, izleyiciyi de, müthiş motive ettiniz’ İlker Yılmaz TÜRKER .‘ Sahneyi dolduruyorsunuz enerji ve duygu yoğunluğunuzla’ diye ifade eden sanatsever izleyiciler oldu.

Kapanış konuşmasında, VEZİROĞLU; “Bu akşamdan sonra anladım ;“Biz yazarlar, şairler ve sanatçılar, bu gezegende yalnız değiliz. Çünkü, siz,sanatseverler varsınız…Sizler, bizleri destekledikçe, daha çok üreteceğiz, yazacağız. Uluslararası barışa, katkı sağlayacağız… Yetenekli öğrencileri, daha çok teşvik edeceğiz, yetiştireceğiz…Evrensel şiirsel bir duyarlılık yaşatacağız…Gelecek nesillerden ümitliyim. Kültür diplomasisi (yumuşak güç unsuru) enstrümanlarından biri olan sanatın gücü ile,bütün dünyada, barışı tesis edecekler.”


Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Şubat 2019
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
seers cmp badge