Güncel Türkiye

Emine Erdoğan: “Kültürümüzü ve Geleneksel Sanatlarımızı Gelecek Nesillere Aktarmak Hepimizin Görevidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Osmanlı hanedanına ait türbelerdeki Maraş işi puşidelerin yenilenmesine ilişkin projenin tanıtım programına katıldı ve sergiyi gezdi.

İstanbul’da hanedan mensuplarının metfun bulunduğu 23 türbedeki sandukalar üzerinde bulunan ve “örtü” anlamına gelen puşidelerin yenilenmesine yönelik yürütülen projenin tanıtım programında, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da hazır bulundu. Beykoz Mecidiye Kasrında gerçekleştirilen programda, Emine Erdoğan bir konuşma yaptı.

Projenin; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nün öncülüğünde gerçekleştirildiğini ifade eden Emine Erdoğan, tarihî değerlere sahip çıkıldığının bir ifadesi olan projeye katkı sağlayan kurumları ve emek veren sanatçıları tebrik etti.

“MİRASÇISI OLDUĞUMUZ İMPARATORLUĞUN MEDENİYET DEĞERLERİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Hanedan türbelerindeki puşidelerin, üzerlerindeki nakışlar ve hatlarla tarihî birer belge olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, şunları söyledi: “Asırlardan beri, geçen zamanın yorgunluğu altında yıpranan bu eserler, gelecek nesillere aktarılmak üzere tadilata, tamirata, yenilenmeye ihtiyaç duyar. Kültürümüzü, geleneksel sanatlarımızı, hiç kesintiye uğratmadan, gelecek nesillere aktarmak da hepimizin görevidir. Bu bağlamda, bu güzel projeyi himaye etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.”

Kurumların, sanat okullarının tarihî değerleri yaşatma konusunda gösterdiği çabanın takdire şayan olduğunu dile getiren Emine Erdoğan, “Bir zamanlar Kabe-i Muazzama’nın, Ravza-i Mutahhara’nın örtülerini işleyen bir milletin torunları olarak, bu değerlere sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Mirasçısı olduğumuz bir imparatorluğun medeniyet değerlerini yaşatmaya, koruyup kollamaya inşallah devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasının ardından kendisine Maraş işi seccade hediye edilen Emine Erdoğan, etkinlik sonunda 10 eserden oluşan sergiyi gezerek, yetkililerden eserlerle ilgili bilgi aldı.

Proje; İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü koordinesinde; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İzmir, İstanbul, Kayseri, Kütahya, Samsun, Trabzon Olgunlaşma Enstitüleri tarafından yürütülecektir. Proje kapsamında İstanbul’da Osmanlı Hanedanı’na ait 23 türbedeki 158 sanduka örtüsünün yenilenmesi planlanıyor.

 

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Aralık 2017
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
seers cmp badge