Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile Görüştü

Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurul görüşmeleri nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme öncesi yaptığı açıklamada, “Amerika-Türkiye ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump görüşmeleri öncesi basın mensuplarına kısa birer açıklama yaptı.

ABD BAŞKANI TRUMP: “İLİŞKİLERİMİZ ANLAMINDA EN İYİ NOKTADAYIZ”

ABD Başkanı Trump açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünyanın çok zorlu bir bölgesinde çalıştığını belirterek, “Çok iyi işler çıkarıyor. Aynı zamanda ABD ile tabii ki ülke olarak çok iyi ilişkileri var. Geçmişe baktığımızda ilişkilerimiz anlamında en iyi noktadayız. Sayın Cumhurbaşkanı, burada olmanız bizim için bir büyük mutluluk” ifadelerini kullandı.

“AMERİKA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ VE BÖLGESEL GELİŞMELERİ ELE ALACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğumuz Amerika’da değerli dostum Donald Trump ile bugün bu heyetler arası ve ikili görüşmeyi gerçekleştirmek suretiyle, inanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri, gerekse bölgesel gelişmeler ve dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız. Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump açıklamalarının ardından ikili ve heyetler arası görüşmelere geçti.

Lotte New York Palace Otel’de gerçekleşen görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Eylül 2017
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
seers cmp badge