Türkiye

Başbakan Binali Yıldırım Singapurlu yatırımcılarla buluştu

Başbakan Yıldırım, Singapur temaslarının son gününde, ülkenin, varlıkları 550 milyar doları bulan finans kaynağına sahip yatırımcılarıyla bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren toplantıya, Singapur’un en büyük holdinglerinden olan havayolu, medya, telekomünikasyon alanlarında faaliyet gösteren Temasek Holding ile 100 milyar dolarlık büyüklüğü bulunan Government Investment Cooperation (CIC) yetkililerinin yanı sıra çok sayıda yatırımcının temsilcileri de katıldı.

Yıldırım, toplantının ardından ülkede çeşitli ziyaretlerde bulundu. Singapur Liman İdaresi ile Pasir Panjang Limanı’nı ziyaret eden Yıldırım, liman bölgesindeki faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. Yıldırım, liman kontrol kulesinde de incelemelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım, daha sonra Adana Limanı için model olarak düşünülen Jurong Adası’nı ziyaret etti. Liman yetkilileriyle görüşen Yıldırım, bölgeye ilişkin detaylı bilgi aldı.

Ülkedeki İleri Üretim ve Teknoloji Merkezine (ARTC) giden Yıldırım, üretim istasyonlarında incelemelerde bulundu. Başbakan Yıldırım’a, merkezin robot geliştirme mühendisi Sibel Musaoğlu Ocak da bir sunum yaptı.

Başbakan Yıldırım’a ziyaretlerinde, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Recep Akdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Halis Dalkılıç, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ile TÜBİTAK, TSE, THY, TUSAŞ/TAI, MÜSİAD ve DEİK’ten üst düzey yetkililer ile milletvekilleri de eşlik etti.

OSMANLI DÖNEMİNDEN KALMA EL YAZIMI KUR’AN-I KERİM KOLEKSİYONU BULUNAN BA’ALWİE CAMİSİ’Nİ ZİYARET

Singapur’a resmi ziyarette bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Osmanlı döneminden kalma el yazımı Kur’an-ı Kerim koleksiyonu bulunan Ba’alwie Camisi’ni ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım ve beraberindeki bakanlar, camiye gelişlerinde yetkililerce karşılandı.

Soyu Osmanlı Devletine uzanan al-Attas ailesi tarafından 1954 yılında yaptırılan camiyi gezen Yıldırım, İmam Syed Hassan al-Attas’tan camiye ilişkin bilgi aldı.

Yıldırım, üç kuşaktan bu yana aynı aileden gelen imamların görev yaptığı cami içindeki müzede bulunan Kur’an-ı Kerim koleksiyonunu inceledi.

Singapur’daki Türk vatandaşlarının da yoğun olarak tercih ettiği camide oluşturulan müzeye geçen Yıldırım, burada bulunan Osmanlı Padişahı İkinci Abdülhamid’e ait yağlı boya tabloyla yakından ilgilendi.

Cami görevlileriyle fotoğraf çektiren Başbakan Yıldırım, camideki müzeye, üzerinde hat sanatıyla “Bütün Müslümanlar kardeştir” yazan tablo hediye etti.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Ağustos 2017
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
seers cmp badge