DÜNYA İyi ki varsın Türk yatırımcı Türkiye

İyi ki Varsın ; Sadettin SARAN

 

1964 yılında AMERİKA Birleşik Devletlerin de dünyaya gelen Sayın SARAN,4 erkek kardeşin en büyüğüdür. 2 yaşında Amerika Birleşik Devletlerinden ayrılıp Ülkesine gelen Sadettin Saranın ;

Babası Özbek Saran ; Orta Anadolu coğrafyası Kırıkkale de doğup büyüyen ,memleket sevdalısı aynı zamanda Kırıkkale hinterlandında değişik görevler üstlenmiş Devlet Memurudur , Annesi ise Geraldine Hanım Amerikalı bir iş kadınıdır.

Amerika Birleşik Devletleri Kentucky Üniveristesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitiren Sadettin bey,aynı okulda yüksek lisansını tamamlamıştır. 1988 yılında ülkesine dönüş yapan Sadettin bey ,Ülkesi için ne yapılması gerekli ise, onu yapmaya azim etme ruhunu hep ön planda tutmuş ve bunu da başarmıştır. Ülkemizde 1989 yılında , Turizm Bakanlığı Bünyesinde Dış ilişkiler Danışmanı olarak görev yapmıştır.

Yine aynı yıl SARAN international i kurdu. Kendisi ;en büyük amacının yurt dışı ortaklıkları ile,Türk Toplumunun ; Enerji,medya,lojistik havacılık ve hizmet sektörlerinde dış ülkelerde tanıtımı ve organizasyonların başlatılması olduğu nu her fırsatta göstermiş ve bunu da başarmıştır. Spor da başarısının en önemlisi ise Fenerbahçe Kulübünün Yönetim Kadrosunda yer almasıdır. Aynı zamanda Uluslararası alanda iyi bir yüzücü’dür. Çanakkale Boğazını yüzerek geçen Saran ;bu dalda üstün başarılara imza atarak,Ülkemiz ve yurt dışı faaliyetlerde madalyalar kazanmıştır.

O yıllarda, spor, medya ve basın a olan sevdası, ilk önce ;Baba ocağı olan memleketi Kırıkkale de Eğitim ve Öğretime destek amaçlı bir çok okulun yaptırılması ,kurulması ve istihdamına öncülük yapmış, sonrasında Ülkemizin başta Doğu ve Güneydoğu illerinde olmak üzere ilk ve orta öğretim okulların ve tesislerinin kurulmasına öncü olması ile bir çok gencimizin bu tesislerden faydalanmasına önder olmuştur.

Sadettin SARAN ‘ ın ,bunların öncülüğünde başlatmış olduğu kategorileri dışında

• Tv sektörü
• Radyo ve Medya
• Spor ve Yöneticilik
• Hdprotek Marka oluşumu

Gibi sektörlerde de faaliyet gösterdiği her kesim tarafından bilinmektedir. .
2000 li yıllar ve sonrasında ,Ülkemizin birlik beraberliği ni; üst düzey Yöneticilik ve kararlı duruşunda birleştiren dehası ile ;
SARAN HOLDİNG ; yaklaşık 35 e yakın Firma ve 40.000 e yakın istihdam sayısı ,değişik kategörülerde bileşen Firmaları ile yatırımlarına devam eden bir kuruluş .
SARAN MEDYA :Çeşitli Spor kanallarının sponsorluklarını yapan deneyimli bir kadro ve ekip ruhu ile pazarın lideri medya .
SARAN ENERJİ :Yenilenebilir enerji kaynaklarının tüm ülkemizde istihdamının artırılması konularında öncü bir Lider ,Bütün bunların yanında Havacılık,Yayıncılık ,Çağrı merkezleri ve Turizm alanlarında da istihdamın kaynağı insan olan değerleri hep üst düzey e taşımayı başarmıştır.

Bütün bu yatırım, istihdam, çalışma azmi, kararlılık gibi vasıfları üzerinde toplayan bir kuruluşun yönetim kurulu başkanlığını yapan ,memleket sevdalısı liderlik vasfını üzerinde taşıyan ve yurt dışı faaliyetlerinde ülkemizi en iyi şekilde temsil kabiliyetine haiz olan SADETTİN SARAN Bey’i

kendisinin de Arkansas Enso Environmental Services ;ilk iş deneyiminde söylediği gibi; “Bende bu azim varken sizin yerinizde olsam beni işe alırsınız “ dediği ve işe başlayıp daha sonra da, Ülkesi için bütün bu yatırımları gerçekleştirdiği için ;

Enerji ve istihdamınızın kaynağı hep insan olsun,

İyi ki varsın;Sadettin SARAN 

Sevgilerimizle …

Levent KANDEMİR

İletişim : 0.532.1783162

e-mail:leventkan-@hotmail.com

 

 

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Ağustos 2017
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
seers cmp badge