Türkiye

DOĞANIN GETİRDİĞİ MUCİZE KALSİT; NİĞTAŞ VE MİKROKAL ile buluştu .

1986 yılında Niğde merkezinde şahıs firması olarak başlayan Firmanın tarihçesine baktığımızda Çeyrek Asırlık bir tarihçesi vardır. 2004 yılında mikronize kalsit (doğal kasiyum karbonat ) olarak da bilinen rezerv ile üretime başlayan NİĞTAŞ .2006 yılında MİKROKAL A.Ş  Firması ile ilk temelleri atılmış ancak Şirket büyük hedeflere imza atmak adına Rusya da faaliyet gösteren İnterkab ve Kırıkkale Çelebi ilçesi hinterlandında MİKROKAL A.Ş  Şirketini ve Tesis Ünitelerini faaliyet alanımıza dahil ederek, Türkiye de enerji,kimya ,yüzey kaplama vs. sektörler de hedef büyütmüşlerdir.

NİĞTAŞ yönetim Kurulu Başkanı Sakin Aruk tanınmış sanayici ve iş adamı .Firmanın sektörel anlamda başarılarına imza atmıştır. Firmanın sektörde istenilen hedeflere ulaşmasında payı bir o kadar büyük ,

Firmamız ;Türkiye’nin en önemli kalsit üreticilerinden, büyümeye devam ediyor.İhracat yaptığımız Firmalar sayısal oranda ciddi rakamlara ulaştı,hem kapasite hem de istihdama yönelik artış trendlerimiz hedeflerimize bir o kadar yaklaşmayı bize ölçü oldu ve ihracat rakamlarımız 2016 yılında 200 bin ton gibi rakamlara ulaştı .Bölgemiz Niğde de : kalsit oranı değeri ve yüksek kaliteli rezervleri ile İç Anadolu Bölgesinin güzide yeri olmasının avantajlarını taşımakta .bizlerde bunun bilinci ile hem Türkiye hem de Dünya piyasalarına bu ürünü pazara indiriyoruz. Niğde Merkezinden; Mersin İskenderun limanlarına taşımacılığın bir avantaj sağladığını,buradan da tüm dünya ülkelerine pazara arz ediyoruz dedi.

MİKROKAL AŞ Firması ; Öğütülmüş kalsiyum karbonat (GCC); endüstriyel ve sert olmayan yönü ile mineral olarak bilinen KALSİT doğanın bize sunduğu bir mucize,sert mineral olmaması nedeni ile parlak beyazdan açık griye kadar renkler de yayılmakta dır.çok geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Firmamızın ana Merkezinin Ata Sanayi Karşısı Hıdırlık Mevkii Niğde adreslerinde bulunduğunu Buradan Türkiye nin tüm lojistik merkezlerine hizmet etmek için yoğun bir iş temposu ile çalıştıklarını ;

Kırıkkale Çelebi ilçesi sınırlarında bulunan MİKROKAL AŞ  Firmalarına ait mükemmel donanımlı bir entegre Tesislerinin bulunduğunu;çok iyi bir konumlarının olduğunu , tesislerinde ;hammadde ,granül ve granül çeşitleri,kaplanmış mikronize ve mozaik üretildiğini ve Bölge de ciddi anlamda bir Pazarın oluştuğunu ve bunu da en iyi şekilde değerlendirip ,Kimya sentetik gübre ve yapı kimyasalları alanında ciddi bir trend yakaladıklarını ifade etmiştir.

Kalsitin çok amaçlı ürün ve kullanım alanlarının çeşitliliği baz alınırsa;

Türkiye de çok amaçlı ; boya kimyasallar ,plastik kağıt vs endüstriyel alanlar da lojistik hizmetlerimizle madencilik sektöründe istedikleri hedeflere,teknolojik gelişmeleri de hızla takip edip , ulaşmak istedikleri aşikar görünmektedir.

Bizler Türk Patron Medya olarak ;

Türkiye İş dünyasına yapmış oldukları istihdam,enerji,yatırımlarından dolayı teşekkür ediyor.
Başarılarının devamlılığını diliyoruz.

Saygılarımla

Levent Kandemir

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Mayıs 2017
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
seers cmp badge