Türkiye

Emine Erdoğan, Türkiye Eğitimci Kadınlar Buluşmasına Katıldı

Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu’nun düzenlediği Türkiye Eğitimci Kadınlar Buluşmasında konuşma yapan Emine Erdoğan kadınların, millet iradesini hâkim kılma yolundaki başarının en büyük ortağı olduğunu belirterek, “Şayet bir kadın tarihi yazılacaksa, Türkiye’deki kadın ve sivil toplum konusu, hiç atlanmaması gereken bir mevzudur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) çatısı altında faaliyet gösteren Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu’nun düzenlediği Türkiye Eğitimci Kadınlar Buluşması’na katıldı.

Demokratikleşme süreçlerinde kadınların rolü, sivil toplum kuruluşlarında kadın liderliği gibi konuların ele alındığı panelin açılış konuşmasını yapan Emine Erdoğan, Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde kadınların gösterdiği gayreti anlattı.

Emine Erdoğan, kadınların, millet iradesini hâkim kılma yolundaki başarının en büyük ortağı olduğunu dile getirerek, “Şayet bir kadın tarihi yazılacaksa, Türkiye’deki kadın ve sivil toplum konusu, hiç atlanmaması gereken bir mevzudur” dedi.

“VAKIF VE DERNEKLER, ADETA BİR OKUL OLMUŞTUR”

Başörtüsü başta olmak üzere çeşitli toplumsal kısıtlamalar nedeniyle, hakları ellerinden alınan kadınların, sivil toplum kuruluşlarında güçlerini birleştirdiğini ifade eden Emine Erdoğan, “Vakıf ve dernekler, adeta bir okul olmuştur. Okuma programlarından sosyal organizasyonlara, kadınlarımız kendilerini bugünlere hazırlamıştır. Bu sağlam temel üzerinde, sabrederek, bugünün milletvekilleri, akademisyenleri, yazarları, sanatçıları olmuşlardır. Eğitim yasakları kalktıktan sonra, evlatlarıyla üniversiteye giden nice kadın hikâyesi var, bu ülkenin” diye konuştu.

“NE ZAMAN MİLLETİMİZ İRADESİNİ ORTAYA KOYSA ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI”

Emine Erdoğan, bu toprakların iradesinin kendi elinde bir millet tarafından yönetilmesinin istenmediğine dikkat çekti. “Ne zaman milletimiz iradesini ortaya koysa, bu engellenmeye çalışıldı” diyen Emine Erdoğan, “Neyse ki, 15 Temmuz’da bu denklemi milletçe bozduk. Cesaret ve kararlılığımız, bize bir vatan bağışladı. Artık tüm dünya bu iradenin gücünü biliyor” dedi.

Mevlana’nın “Kalbinle yaptığın her şey sana geri döner” sözünü hatırlatan Emine Erdoğan, millet iradesini hâkim kılma yolunda gösterilen çaba ve samimiyetin bundan sonra da değişmeden devam etmesi temennisinde bulundu.

Emine Erdoğan, Türkiye’nin 3 milyon Suriyeli mülteciyi misafir etmesinde sivil toplum kuruluşlarının çok büyük bir payı olduğunu söyleyerek, “Ekmeğini, sofrasını, cebindeki harçlığı paylaşabilen bu asil milletin bir ferdi olmak, hepimize onur veriyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye Eğitimci Kadınlar Buluşması’nın açılış programında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da bir konuşma yaptı. Program, yerli ve yabancı panelistlerin konuşmalarıyla gün boyu devam edecek.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Şubat 2017
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
seers cmp badge