Güncel Türkiye

Emine Erdoğan: “Ülkemiz Üzerindeki Bütün Şeytani Hesaplara, Hep Birlikte Neşter Vuracağız”

 

Trabzon’da şehit aileleriyle bir araya gelen Emine Erdoğan, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirterek, “Türkiye’nin gelişmesinden rahatsızlık duyan dış güçler, pusuda bekliyor. Fakat şunu iyi bilsinler ki, bu ülke ve bu millet, düşmana geçit vermeyecek kadar güçlü bir millettir. Binlerce yıldır dimdik ayaktadır” dedi.

Emine Erdoğan, Trabzon’da valiliğin organizasyonu ile gerçekleşen toplantıda şehit aileleriyle buluşarak bir konuşma yaptı. Emine Erdoğan, konuşmasına Kayseri ve İstanbul’da hayatını kaybeden şehitler başta olmak üzere vatan için canını feda eden tüm şehitleri rahmetle anarak başladı.

Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini söyleyen Emine Erdoğan, Türkiye’nin gelişmesinden rahatsızlık duyan şer güçler karşısında bu ülkenin, bu milletin binlerce yıldır olduğu gibi dimdik ayakta durduğunun altını çizdi.

Emine Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Bu cesaret ve yiğitliğin kökleri, Kurtuluş Savaşı’na, Çanakkale Savaşı’na dayanır. Bu vatana olan aşk, Malazgirt’e kadar uzanır. Bin yıldır bu coğrafyada, hürriyetin, adaletin, merhametin bekçiliğini yapan bu millet, hiç yıkılmamıştır, Allah’ın izniyle yıkılmayacaktır.”

“HALEP’TE YAŞANANLAR GÜNLERDİR İÇİMİZİ YAKIYOR”

Konuşmasında Halep’teki gelişmelere de değinen Emine Erdoğan, “Halep’te yaşananlar günlerdir içimizi yakıyor. Yüreğimiz artık olanları kaldırmıyor. Yetimhanelerden dünyaya seslenen çocukların sözleri, yüreklerimizi dağlıyor. Anaların hâli, uykularımızı kaçırıyor. Fakat dünya sessiz. Kimyasal silahların dahi kullanıldığı bu insanlık suçu karşısında tepkisiz. Her fırsatta, insan haklarından, kadın ve çocuk haklarından dem vuran Batı, Halep’in kadınları ve çocukları için kör ve sağır. Fakat dünyanın sessizliği karşısında, milletimizin merhameti, yine bir dağ gibi ayakta! Şefkati dünyanın karanlığını aydınlatıyor” dedi.

Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin arabuluculuğunda açılan insani koridordan geçerek Türkiye’ye gelen Suriyeli mültecileri bir misafir karşılar gibi karşıladığını söyleyen Emine Erdoğan, “Kültürümüzde misafirin rahmete ve berekete vesile olacağına inanılır” şeklinde konuştu.

Sözlerini Karadeniz’in cesur yürekli kadınlarına seslenerek bitiren Emine Erdoğan, “Biliyorum, kalpleriniz bir şehidin acısını taşıyor. Fakat o kalpler aynı zamanda düşmanın yüreğine korku salacak bir cesareti, metaneti ve özgüveni de taşıyor. Anadolu’nun seferberliğine güç katacak bir imanı taşıyor. Ülkemiz üzerindeki bütün şeytani hesaplara inşallah hep birlikte neşter vuracağız. Gönlü, kafası ve ruhu kara insanlara geçit vermeyecek, şehitlerimizin emaneti bu vatandan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Toplantıya, bakan eşlerinin yanı sıra il protokolü temsilcileri de iştirak etti.

Avatar

türk patron

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

Setmarine yachts

Takvim

Aralık 2016
P S Ç P C C P
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
seers cmp badge